Posetite „ Beogradsko more “ - BLOG

Posetite „ Beogradsko more “

Da li ste znali da Beograd ima „ more “?

Ada Ciganlija  je upravo to " beogradsko more " i najpopularnije mesto Beograđana. Poznata po svojim plažama i sportskim terenima,  svojim gostima pruža nezaboravno iskustvo . Nije ni čudo što je leti poseti preko 300.000 posetilaca.

Ovo prelepo jezereo nalazi se na samo par minuta peške od našeg hotela.

 

 

 

Plaža oko Savskog jezera je u celosti uređena i opremljena raznim objektima, pa je jedna od najvećih i najlepših plaža na veštačkim jezerima u Evropi. Voda Savskog jezera je toplija od rečne i čistija, pa je jezero  pogodno za masovnu rekreaciju poput plivanja, veslanja, vaterpola, jedrenja na dasci,  te je na njemu održano više svetskih i domaćih prvenstava.

 

 

 

 

 

Ada poseduje mnogo  različitih sportskih terena na otvorenom, među kojima je i golf teren i žičara za skijanje na vodi. Mogu se videti fudbalski teren, teniski, rukometni, odbojkaški i košarkaški tereni, kao i igrališta za bejzbol, ragbi i hokej na travi, žičara za skijanje na vodi. Tu su i tereni za odbojku na pesku , a od ekstremnih sportova bandži džamp, veštačka stena i peintbol. Takođe na Adi se nalaze i nekoliko veslaćkih klubova, kao što su  Partizan i Crvena Zvezda.

 

  

 

 

U letnjem periodu  Ada Ciganlija je jedna od najvećih kulturno-zabavnih centara u Beogradu.  Organizuju se brojne manifestacije u kojima učestvuju najpoznatiji književnici, dramski i estradni umetnici, kulturno-umetnička društva, horovi, orkestri i amateri iz raznih oblasti. Mnoštvo splav-restorana i kućica na vodi cini ambijent Ade još lepšim I  svojim sadržajem čuva i neguje boemsku tradiciju Beograda.  Posetiocima Ade Ciganlije stoje na raspolaganju i prodavnice, prostori za piknik, kuglana, mini-golf, kočije sa konjima, turistički vozić, pedaline i sandoline za vožnju jezerom.

Pošto Beograd važi za mesto gde je veoma aktivan noćni život, na Adi Ciganliji se nalazi veliki broj restorana, kafića i diskoteka koje važe za najbolja mesta za provod u gradu. Zbog toga je u poslednjih nekoliko godina veoma veliki broj posetioca na Adi i noću.

 

 

 

 

 

Fotografije : Vladimir Maglov

https://www.instagram.com/vladamagy/

 

Giovedì, 22 Giugno 2017La migliore tariffa garantita Se si preferisce chiamare il nostro ufficio prenotazioni per prenotare la camera si prega di chiamare +38111 3054203o inviare una e-mail suoffice@hotelsumadija.com
 
Prenotazioni sigure
 
Tariffe speciali

Contact

Hotel Šumadija,
TEL. 0038111 3054100,
FAX. 0038111 3554368,
Sumadijski trg 8,
11000 Belgrade,
office@hotelsumadija.com

Twitter

Make sure you are passing in the correct parameters

Blog

Underground secrets of Belgrade Belgrade under Belgrade
Beautiful restaurants in Beton hala Place to be when you are visiting Belgarde